Bewegen

"Sport is niet zo mijn ding".

 

Dit is een excuus dat ik regelmatig hoor in mijn praktijk.

Natuurlijk wil ik dan graag van je weten waarom je niet van sport houdt. Er zijn mensen die er een onprettig gevoel van krijgen om met veel anderen van dezelfde fitnessapparaten gebruik te moeten maken. Een ander heeft het niet zo op de gemeenschappelijke kleedruimte of douches. Dit kan natuurlijk een hygiëne dingetje zijn, maar ook een gevoel van schaamte. Ik ben niet zo sportief gebouwd, ik ben te dik, ik voel mij bekeken etc.

Maar weet je dat je extra beweging kunt krijgen zonder direct naar een sportschool te gaan? Dat je niet in een strak pakje aan de groepslessen deel hoeft te nemen? Dat je ook mag gaan wandelen of gewoon eens een keertje extra de trap op en af kunt lopen? Als je in een tempo van 4-5 km per uur wandelt verbrand je ook calorieën en gaat je hartconditie al omhoog. 

Bij voldoende aanmeldingen starten we in oktober weer met een wandelgroep in de omgeving Eglantier in Apeldoorn.Gedurende een uur wandelen we in een stevig tempo afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Hiervoor heb je alleen goede wandelschoenen en een bidon water nodig. Iedereen kan meedoen jong of oud.

Interesse? Vul het contactformulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

 

 

Wandelcoaching

Het is vanaf nu ook mogelijk om gebruik te maken van een wandelcoaching traject.

Hierbij gaan we samen een uur wandelen in een rustige omgeving waarbij alle onderwerpen aan bod kunnen komen. Naast een luisterend oor is de beweging goed als je af wil vallen. Voor veel mensen is dit een prettige manier van coaching omdat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken en je minder het gevoel hebt dat je op consult komt. Je kunt zelf onderwerpen aandragen waar je over wil praten, maar ook een wandeling in stilte is mogelijk.

Interesse? Vul het contactformulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.