Bewegen

"Sport is niet zo mijn ding".

 

Dit is een excuus dat ik regelmatig hoor in mijn praktijk.

Natuurlijk wil ik dan graag van je weten waarom je niet van sport houdt. Er zijn mensen die er een onprettig gevoel van krijgen om met veel anderen van dezelfde fitnessapparaten gebruik te moeten maken. Een ander heeft het niet zo op de gemeenschappelijke kleedruimte of douches. Dit kan natuurlijk een hygiëne dingetje zijn, maar ook een gevoel van schaamte. Ik ben niet zo sportief gebouwd, ik ben te dik, ik voel mij bekeken etc.

Maar weet je dat je extra beweging kunt krijgen zonder direct naar een sportschool te gaan? Dat je niet in een strak pakje aan de groepslessen deel hoeft te nemen? Dat je ook mag gaan wandelen of gewoon eens een keertje extra de trap op en af kunt lopen? Als je in een tempo van 4-5 km per uur wandelt verbrand je ook calorieën en gaat je hartconditie al omhoog. 

 

Mocht je graag in een groep willen sporten kan dat natuurlijk ook. Op woensdagavond geef ik aerobics/step les in Ugchelen voor Zaalsport Apeldoorn. Er zijn 2 groepen, de eerste begint om 19.00 uur en de tweede om 20.00 uur. De lessen duren 60 minuten en zijn zo opgebouwd dat iedereen mee kan doen.

We beginnen met een korte warming up gevolgd door een stukje steps. We maken een step combinatie en ook een conditioneel deel komt aan bod. Daarna zijn de gewichtjes aan de beurt evenals spierversterkende oefeningen. Je conditie wordt verbeterd middels een Zumba nummer, waarna de buik en billen aan de beurt komen.

Nieuwsgierig geworden kijk dan op de website van zaalsport Apeldoorn voor meer informatie en een korte impressie van een les. Ook vind je hier informatie over kosten en reglement.

 

De groep is zeer divers, alle leeftijden zijn van harte welkom. Het enige dat je nodig hebt is makkelijke kleding, goede sportschoenen voor binnen, een handdoek, een matje om op te liggen, een flesje water en eventueel gewichtjes.

 

Covid 19

Ten tijde van Corona waren er geen zaalsporten mogelijk. Wij wandelden daarom op woensdagavond vanaf 19.30 uur over de Leeste in Ugchelen. Ook nu werden er oefeningen tussendoor gedaan, dus gewichtjes gingen gewoon mee.

Sinds 20 november zijn de lessen in de zaal weer van start gegaan. Hierbij gelden extra maatregelen,  zo worden de steps na elke les schoongemaakt door de deelnemers en blijft men met klachten thuis. Omdat er een maximaal aantal deelnemers in de zaal kunnen om voldoende afstand te bewaren, vragen we je om je vooraf aan te melden als je een proefles mee wil doen.

Voor meer informatie of aanmelden vul onderstaand formulier in. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.